Apurahanhakijat

Hakuaika

Sydäntutkimussäätiön vuoden 2019 apurahojen haku on päättynyt. Seuraava hakukierros on poikkeuksellisesti kesällä 2020, ja vuoden 2020 apurahapäätökset julkaistaan Sydäntutkimussäätiön täyttäessä 50 vuotta joulukuussa 2020.

Hakuohjeet

Sydäntutkimussäätiö jakaa apurahoja tieteelliseen sydän- ja verisuonitautien tutkimukseen. Säätiön apurahoja voi hakea kerran vuodessa. Apurahojen seuraava hakuaika on kesällä 2020. Vuoden 2020 apurahansaajat julkistetaan Sydäntutkimussäätiön 50-vuotisjuhlan yhteydessä joulukuussa 2020.

Apurahahakemus täytetään sähköisenä kirjautumalla verkkopalveluun .

Ohjeiston hakemuksen laatimiseen voit ladata tästä: Hakuohje (pdf).

Hakemusta ei jätetä ollenkaan paperiversiona, vaan ainoastaan verkkopalvelun kautta.

Mihin tarkoitukseen?

Apurahaa voi hakea 1-3-vuotisiin tutkimushankkeisiin sekä tutkijatohtori- ja väitöskirjatutkimuksiin. 2- tai 3-vuotiseen tutkimushankkeeseen haettu rahoitus voidaan myöntää myös vain 1-vuotisena. Tutkimushankkeen vastuullisen johtajan tulee olla dosentin tai professorin tasoinen tutkija. Rahoituksella voidaan kattaa kustannuksia, jotka syntyvät esimerkiksi tutkimusryhmän tutkijoiden ja tukihenkilöiden työajasta (apurahat, palkat) sekä tutkimuskuluista.

Apurahaa väitöskirjaa varten haettaessa hakemukseen liitetään lausunnonantajan lausunto lausuntojen verkkopalvelussa.

Tutkijatohtorirahoitusta voi hakea joko ulkomailla tai kotimaassa suoritettavaan tutkimustyöhön. Hakijana voi olla tutkija, jonka tohtorin tutkinnon suorittamisesta on kulunut hakuajan päättyessä enintään 12 vuotta. Haettaessa apurahaa väitöskirjatutkimukseen hakijana on tohtorikoulutettava itse.