Haluamme tietää sydämestä kaiken.

Mikä on SydänAkatemia?

SydänAkatemia tiedottaa Sydäntutkimussäätiön tukemien kärkihankkeiden edistymisestä ja tukee säätiön tavoitetta kaksinkertaistaa myönnettävien apurahojen määrän vuoteen 2020 mennessä. Tavoitteena on oppia lisää uudentyyppisistä sydänsairauksista ja niiden mekanismeista voidaksemme ennaltaehkäistä tai hoitaa niitä. 

SydänAkatemia kertoo ajankohtaisesta haasteesta.

Väestön ikääntyminen yhdessä muuttuneiden elintapojen sekä lisääntyneen diabeteksen ja ylipainon kanssa ovat muuntaneet sydänsairauksia, emmekä tarkalleen tunne niiden mekanismeja tai tehokasta hoitoa. Muuntuneita sydänsairauksiamme ovat mm. iäkkäiden sydämen vajaatoiminta, jossa usein on kyse sydämen ikääntymisestä ja toiminnallisen kammion jäykistymisestä sekä ikääntymiseen liittyvät aorttaläppäahtaumat sekä eteisvärinä. 

SydänAkatemia tukee Sydäntutkimussäätiön tavoitteita lisätä apurahojen määrää.

Sydäntutkimussäätiö haluaa kaksinkertaistaa vuosittain jaetun tutkimusrahoituksensa vuoteen 2020 mennessä, mikä mahdollistaisi suomalaisten sydänsairauksien hoidon kehittämisen potilaslähtöisten, merkittävien tutkimushankkeiden avulla. 

ICEMAN on SydänAkatemian ensimmäinen kärkihanke.

SydänAkatemian ensimmäinen kärkihanke toteutetaan tällä kertaa yhden ison lahjoituksen varoin. ICEMAN -tutkimus keskittyy eteisvärinän mekanismeihin ja uusiin kajoaviin hoitomenetelmiin. 

Lue lisää SydänAkatemian tiedottamista hankkeista sydäntutkimussivulta sekä tutkimusuutisista

Voit myös tilata Sydäntutkimussäätiön uutiskirjeen sähköpostiisi tästä

Sydäntutkimussäätiö vastaanottaa mielellään lahjoituksia sydäntutkimusta varten.