09.05.2017

Eteisvärinäpotilaita haetaan laajaan tutkimukseen

SydänAkatemian kärkihanke, ICEMAN-eteisvärinätutkimus, hakee parhaillaan potilaita, joiden eteisvärinää hoidetaan ablaatiohoidolla. 

Kansallinen ICEMAN-tutkimus on käynnistynyt ja tutkimukseen otetaan parhaillaan mukaan eteisvärinäpotilaita, joiden oireita on päätetty hoitaa kajoavasti keuhkolaskimoeristyksellä eli ablaatiohoidolla.

ICEMAN-tutkimuksessa selvitetään laajasti ablaatiohoidon vaikutuksia, kuten eteisvärinäkohtausten estoa sekä potilaan elämänlaatua.

Eteisvärinäpotilaan sydämen rytmiä seurataan ablaatiohoidon jälkeen tarkasti, joten tutkimuspotilaille asennetaan ihon alle rytminseurantalaite tutkimuksen ajaksi. Tutkimuksessa selvitetään myös eteisvärinätautiin liittyvien muiden sairauksien, kuten uniapneataudin, esiintymistä ja arvioidaan ablaatiolla hoidettavien potilaiden aivojen hyvinvointia.

Jos siis lääkärisi lähettää sinut eteisvärinätautisi vuoksi keuhkolaskimoeristys- eli ablaatiohoitoarvioon, pyydä häntä mainitsemaan lähetteessä ICEMAN-tutkimus. Tällöin toimenpidettä tekevä lääkäri arvioi soveltuvuutesi tutkimukseen ja antaa tarkempaa tietoa osallistumisesta. ICEMAN-tutkimuksessa ovat mukana kaikki Suomen yliopistosairaalat.

Sydäntutkimussäätiö tukee sydän- ja verisuonisairauksien tutkimusta ja tutkimustulosten tunnetuksi tekemistä. Säätiön tavoitteena on sydänsairauksien ennaltaehkäisy, hoidon kehittäminen sekä sairastuneiden elämän laadun parantaminen. Säätiön tukemien merkittävien tutkimushankkeiden edistymisestä kerrotaan SydänAkatemian kautta. SydänAkatemian ensimmäinen kärkihanke on ICEMAN-eteisvärinätutkimus.