Tutkimusuutisia

01.10.2015

Sydänsairaudet lisääntyvät

Vakavaa infarktia sairastavien potilaiden määrä lisääntyy HYKSissä 8 prosentin vuosivauhdilla, ja muita sydänsairauksia sairastavien määrä lähes samaan tahtiin. Sydänongelmien odotetaan edelleen lisääntyvän väestön... Lue lisää »

01.10.2015

SydänAkatemian perustutkimushankkeet

Sydäntutkimussäätiö ja SydänAkatemia tukevat myös merkittäviä perustutkimushankkeita. Fixing the broken heart eli Älykäs pilleri-tutkimushankkeessa etsitään uusia ratkaisuja sydämen infarktin reuna-alueiden toiminnan parantamiseksi ja... Lue lisää »

08.04.2015

Sydänkohtauksen hoito tänään v 2015 (HS 4.4.2015)

Nopea hoito ja hyvät tulokset! Sydänkohtauksen hoito on  kehittynyt valtavasti. Vuosien 1980 – ja edelleen kansainvälisen tutkimustyön kautta, jossa suomalaiset keskukset ja tutkijat ovat olleet näkyvästi mukana sydänkohtauksen... Lue lisää »

31.05.2014

Perinnölliset sydämen sähköiseen toimintaan vaikuttavat sairaudet

Katriina Aalto-Setälä

Sydänsairauksien tutkimuksen eräänä ongelmana on ollut, ettei ihmisen sydänlihassoluja voida kasvattaa laboratorio-oloissa. Aikuisen sydänlihassolut eivät kasva eivätkö syki laboratorio-oloissa. Sydänsolujen toiminnan tutkiminen on... Lue lisää »

31.05.2014

Uusien verisuonten kasvattaminen hapenpuutteesta kärsivään sydänlihakseen geenisiirtojen avulla

Seppo Ylä-Herttuala, Akatemiaprofessori ja tutkimusryhmä, A.I. Virtanen -instituutti, Itä-Suomen yliopisto

Sepelvaltimotauti on edelleen erittäin merkittävä sairastavuutta ja kuolleisuutta aiheuttava tekijä Suomessa ja kaikkialla länsimaissa. Lisäksi katkokävely ja vaikeat alaraajojen valtimonkovettumatautimuutokset ovat selvästi lisääntymässä... Lue lisää »