Kunnioita elettyä elämää

Sydäntutkimustyöhön osoitettu testamentti kertoo tahdostasi auttaa sydänsairauksien hoitoa ja ennaltaehkäisyä.

Testamentti

Sydäntutkimustyöhön osoitettu testamentti kertoo tahdostasi auttaa sydänsairauksien hoitoa ja ennaltaehkäisyä. Testamentit ovat erittäin tärkeitä pitkäjänteisen sydäntyön mahdollistamiseksi.

Testamentilla kerrot kuinka haluat jälkeesi jäävän omaisuutesi käytettävän.

Oikeustoimikelpoinen ja täysikäinen henkilö voi tehdä testamentin itse ja kutsua kaksi esteetöntä henkilöä todistajiksi, mutta suosittelemme, että teet testamentin auktorisoidun asianajajan avustuksella. Laki edellyttää testamentilta määrämuotoa, jotta se on pätevä. Testamentti on myös syytä säilyttää varmassa tallessa.

Testamentti on aina tekijänsä yksityisasia, joten tekijällä on oikeus muuttaa tai peruuttaa testamenttinsa niin halutessaan

Testamentti voi olla yleistestamentti tai erityistestamentti:

  • Yleistestamentilla määräät perinnönsaajalle koko omaisuutesi tai tietyn osan siitä, esimerkiksi puolet omaisuudestasi tai neljäsosan siitä.
  • Erityistestamentilla eli legaatilla määrät perinnönsaajalle tietyn tarkoin määritellyn osan omaisuudestasi, esimerkiksi asunnon, jonkin esineen tai vaikka ennakkoon päättämäsi rahasumman.
  • Testamenttisi voi myös sisältää sekä erityis -että yleistestamentin. Voit testamentata esimerkiksi asuntosi yhdelle ja lopun omaisuutesi toiselle saajalle.

Sydäntutkimussäätiö ei maksa veroa saaduista testamenttilahjoituksista, vaan varat käytetään kokonaisuudessaan sydäntutkimustyöhön.

Testamenttilahjoituksilla on ollut suuri merkitys Sydäntutkimussäätiön koko yli 50-vuotisen historian aikana. Useimmat säätiön nimikkorahastoista on perustettu merkittävien testamenttien säädekirjojen mukaisesti. Voit myös kohdistaa testamenttisi haluamallesi sydäntutkimusalalle.

Sydäntutkimussäätiö arvostaa suuresti ja kiittää sydämellisesti testamentinantajaa.

Lisätietoja:

Sydäntutkimussäätiön asiamies Arto Ristola
Puh. (09) 752 752 34
Sähköposti: toimisto(at)sydantutkimussaatio.fi