Apurahat

Jaamme sydän- ja verisuonitautien tutkimukseen vuosittain noin kaksi miljoonaa euroa.

Apurahat

Sydäntutkimussäätiö jakaa apurahoja tieteelliseen sydän- ja verisuonitautien tutkimukseen vuosittain 1,5 – 2,0 miljoonalla eurolla. Juhavuonna 2020 myönnetään apurahoja kaikkiaan 5,0 miljoonaa euroa. Apurahat jakautuvat tutkimusryhmien yhden tai useamman vuoden tutkimushankkeisiin, väitöskirjatutkimuksiin tai väitöskirjan jälkeiseen post doc -tutkimustyöhön. Osa rahoituksesta suunnataan pitkäjänteiseen tutkimustyöhön, jota tehdään yliopistokeskuksissa.

Säätiö jakaa apurahoja kerran vuodessa. Apurahahaku alkaa joulukuussa ja päättyy tammikuussa. Apurahansaajat julkistetaan keväällä, yleensä Sydänviikolla huhtikuussa.

Sydäntutkimussäätiöstä haetaan vuosittain rahoitusta noin 8 - 10 miljoonalla eurolla ja hakemusten joukossa on useita erinomaisia tutkimussuunnitelmia. Linkeistä löydät tietoa apurahojen hakemisesta, myönnetyistä apurahoista sekä raportoinnista.

Säätiön tieteellinen valiokunta voi harkintansa mukaan ehdottaa myös rahoitusta kansainväliseen yhteistyöhön ja / tai alan asiantuntijakokousten järjestämiseen. Lisäksi säätiö voi myöntää erityistä riskirahaa keskeiseen uuteen tutkimusideaan tai sellaisille menetelmille, jotka voisivat suuntautua uusien tuotteiden tai patenttien kehittämiseen.