Apurahat

Jaamme sydän- ja verisuonitautien tutkimukseen vuosittain runsaat kaksi miljoonaa euroa. Vuoden 2024 apurahahaku avautui joulukuun 2023 alussa ja päättyi 15. tammikuuta 2024 klo 16.00. Apurahoja myönnettiin vuonna 2024 noin 2,5 miljoonaa euroa.

Apurahat

Sydäntutkimussäätiö jakaa apurahoja tieteelliseen sydän- ja verisuonitautien tutkimukseen vuosittain runsaalla 2 miljoonalla eurolla. Apurahat jakautuvat tutkimusryhmien yhden tai useamman vuoden tutkimushankkeisiin, väitöskirjatutkimuksiin tai väitöskirjan jälkeiseen post doc -tutkimustyöhön. Osa rahoituksesta suunnataan pitkäjänteiseen tutkimustyöhön, jota tehdään yliopistokeskuksissa.

Säätiö jakaa apurahoja kerran vuodessa. Apurahahaku alkaa joulukuussa ja päättyy tammikuussa. Apurahansaajat julkistetaan keväällä, yleensä Sydänviikolla huhti-tai toukokuussa.

Sydäntutkimussäätiöstä haetaan vuosittain rahoitusta noin 8 - 10 miljoonalla eurolla ja hakemusten joukossa on useita erinomaisia tutkimussuunnitelmia. Linkeistä löydät tietoa apurahojen hakemisesta, myönnetyistä apurahoista sekä raportoinnista.

Säätiön tieteellinen valiokunta voi harkintansa mukaan ehdottaa myös rahoitusta kansainväliseen yhteistyöhön ja / tai alan asiantuntijakokousten järjestämiseen. Lisäksi säätiö voi myöntää erityistä riskirahaa keskeiseen uuteen tutkimusideaan tai sellaisille menetelmille, jotka voisivat suuntautua uusien tuotteiden tai patenttien kehittämiseen.