Apurahat

Jaamme sydän- ja verisuonitautien tutkimukseen vuosittain noin kaksi miljoonaa euroa. Seuraava apurahahaku avautuu joulukuussa 2022 ja päättyy tammikuussa 2023. Apurahoja myönnetään vuonna 2023 runsaat 2 miljoonaa euroa.

Apurahat

Sydäntutkimussäätiö jakaa apurahoja tieteelliseen sydän- ja verisuonitautien tutkimukseen vuosittain noin 2 miljoonalla eurolla. Apurahat jakautuvat tutkimusryhmien yhden tai useamman vuoden tutkimushankkeisiin, väitöskirjatutkimuksiin tai väitöskirjan jälkeiseen post doc -tutkimustyöhön. Osa rahoituksesta suunnataan pitkäjänteiseen tutkimustyöhön, jota tehdään yliopistokeskuksissa.

Säätiö jakaa apurahoja kerran vuodessa. Apurahahaku alkaa joulukuussa ja päättyy tammikuussa. Apurahansaajat julkistetaan keväällä, yleensä Sydänviikolla huhti-tai toukokuussa.

Sydäntutkimussäätiöstä haetaan vuosittain rahoitusta noin 8 - 10 miljoonalla eurolla ja hakemusten joukossa on useita erinomaisia tutkimussuunnitelmia. Linkeistä löydät tietoa apurahojen hakemisesta, myönnetyistä apurahoista sekä raportoinnista.

Säätiön tieteellinen valiokunta voi harkintansa mukaan ehdottaa myös rahoitusta kansainväliseen yhteistyöhön ja / tai alan asiantuntijakokousten järjestämiseen. Lisäksi säätiö voi myöntää erityistä riskirahaa keskeiseen uuteen tutkimusideaan tai sellaisille menetelmille, jotka voisivat suuntautua uusien tuotteiden tai patenttien kehittämiseen.