Apurahanhakijat

Apurahanhakijat

Hakuaika

Vuoden 2024 apurahojen hakukierros käynnistyi joulukuun alussa 2023 ja päättyi 15.1. 2024 klo 16.00.

Hakuohjeet

Sydäntutkimussäätiö jakaa apurahoja tieteelliseen sydän- ja verisuonitautien tutkimukseen. Säätiön apurahoja voi hakea kerran vuodessa. Vuoden 2024 apurahansaajat julkistettiin toukokuussa 2024. Seuraava haku on joulukuussa 2024 - tammikuussa 2025.

Apurahahakemus täytetään sähköisenä kirjautumalla verkkopalveluun .

Ohje hakemuksen laatimiseen löytyy tästä: Apurahojen hakuohje 2024
In English: Instructions 2024

Hakemusta ei jätetä ollenkaan paperiversiona, vaan ainoastaan verkkopalvelun kautta.

Mihin tarkoitukseen?

Apurahaa voi hakea 1-3-vuotisiin tutkimushankkeisiin sekä tutkijatohtori- ja väitöskirjatutkimuksiin. 2- tai 3-vuotiseen tutkimushankkeeseen haettu rahoitus voidaan myöntää myös vain 1-vuotisena. Tutkimushankkeen vastuullisen johtajan tulee olla dosentin tai professorin tasoinen tutkija. Rahoituksella voidaan kattaa kustannuksia, jotka syntyvät esimerkiksi tutkimusryhmän tutkijoiden ja tukihenkilöiden työajasta (apurahat, palkat) sekä tutkimuskuluista.

Apurahaa väitöskirjaa varten haettaessa hakemukseen liitetään lausunnonantajan lausunto lausuntojen verkkopalvelussa.

Tutkijatohtorirahoitusta voi hakea joko ulkomailla tai kotimaassa suoritettavaan tutkimustyöhön. Hakijana voi olla tutkija, jonka tohtorin tutkinnon suorittamisesta on kulunut hakuajan päättyessä enintään 12 vuotta. Haettaessa apurahaa väitöskirjatutkimukseen hakijana on tohtorikoulutettava itse.