Sydäntutkimussäätiön puheenjohtaja Markku S. Niemiselle Pohjolan ja Suomi-yhtiön palkinto

Ajankohtaista

Sydäntutkimussäätiön puheenjohtaja, kardiologian professori emeritus Markku S. Nieminen sai Lääkäri 2017 -tapahtumassa Pohjolan ja Suomi-yhtiön 20 000 euron lääketieteen palkinnon merkittävästä elämäntyöstään suomalaisen kardiologian hyväksi.

Markku S. Nieminen teki työuransa Helsingin yliopistollisessa keskussairaalassa kardiologina, alan professoriylilääkärinä, medisiinisen tulosyksikön johtajana ja viimeksi HYKS:in Sydän- ja keuhkokeskuksen johtajana. Hän on lääkärinä ja tutkijana vaikuttanut merkittävästi kardiologian erikoisalan kehittymiseen niin Suomessa kuin kansainvälisestikin.

- Kardiologia on mielenkiintoinen ja haasteellinen ala. Olen onnellinen, että olen saanut seurata kehitystä näin pitkään ja olen voinut olla siinä mukana, professori emeritus Nieminen sanoo.

Pohjolan ja Suomi-yhtiön 20 000 euron palkinto luovutettiin Niemiselle hänen elämäntyöstään kardiologian hyväksi.

- Noin 40-vuotisen urani aikana hoito on edennyt harppauksin. Hoitoon pääsy on nopeutunut ja kuolleisuus on vähentynyt. Nyt sydäninfarktipotilaiden sairaalakuolleisuus on noin 4 prosenttia. Vielä 1970-luvulla noin 40 prosenttia kuoli infarktin saatuaan ensimmäisen 30 päivän aikana, Nieminen sanoo.

Lisätietoa:

http://www.op.fi/op/op-ryhma?c...

Vastaavia artikkeleita